Ik

 

Over mij

Tja, fotografie -en een beetje Photoshoppen achteraf- is m’n hobby, naast m’n andere grote liefdes: m’n vrouw en kids.
 
Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor stripboeken/comics, muziek en films.  Zelf had ik ooit de droom striptekenaar te worden, maar besloot toch de techniek in te gaan met het idee… stel dat striptekenen het niet wordt, dan heb ik altijd nog iets om op terug te vallen. Achteraf een zware teleurstelling voor m’n docent tekenen.
 
Nou ja… techniek gaf me ook een uitdaging, maar het tekenen kwam wel op een heeeeel laag pitje. De interesse voor het beeldverhaal bleef er altijd, vooral het visuele aspect bleef me boeien. Dit sprak me altijd net iets meer aan dan het verhaal. Op stripdagen liep ik altijd reuzeblij naar huis met m’n gesigneerde Storms en later gesigneerde Amerikaanse comics. 
M’n brede muzieksmaak heeft zich door de jaren heen ook behoorlijk ontwikkeld van Prince, Nine Inch Nails,  Muse tot aan het ‘cinematic’ (filmisch) geluid van Hybrid.
 
En films… ik merk dat hiervoor hetzelfde geldt. Ik kan behoorlijk genieten van een film met prachtige visuals, sfeer en muziek (van Blade Runner, Akira tot Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain).
 
Tja, ik denk dat veel hiervan onbewust/bewust terug is te vinden in m’n foto’s. Ik vind het leuk om m’n foto’s net iets extra’s te geven en heb de voorkeur voor dynamische, comic/film gerelateerde onderwerpen met hier en daar een knipoog 😉.
Werkwijze
Op locatie: point and shoot. Snel de omgeving in me opnemen, compositie maken en... fire away! 

 

Nabewerking

Hier begint de echte fun voor mij:  muziekje aan en met behulp van Adobe Photoshop en Lightroom een 'normale' foto  omzetten in 'sfeer' foto!

 

Tot slot

 

Mocht het je bevallen en heb je interesse om op de gevoelige plaat gezet te worden of kan ik je ergens anders mee helpen?
Neem even een kijkje hier naar de mogelijkheden en stuur me een berichtje

 

Johan Kusters

Hobbyist photographer/photoshopper
Tilburg, Nederland

 
 
 

 

Alle foto's/edits ©Johan Kusters